5 întrebări despre uleiurile esențiale

Am selectat 5 întrebări pe care le auzim destul de des din partea clienților noștri, ale căror răspunsuri considerăm că sunt un real ajutor pentru toată lumea. Hai să vedem care sunt!

Publicat pe 23 septembrie 2017 în Utilizare uleiuri esențiale

1. Ce este uleiul esențial și de ce e atât de lăudat?

Uleiurile esențiale au o tradiție de mii de ani, ele fiind folosite pentru alimentație, cosmetică sau în ritualuri spirituale și religioase. Acestea sunt ce e mai bun în natură, în formă concentrată. Au puterea de a motiva, inspira și a eleva spiritul.

Uleiurile esențiale Young Living sunt extracte concentrate din plante obținute prin procese de distilare pe bază de aburi sau presare la rece sau baterea rășinilor. Se merge pe o extracție a uleiului esențial în mod convențional, nu pe bază de solvenți care distrug proprietățile uleiului și îl fac astfel nesigur.

2. Cum poți folosi uleiurile esențiale?

Pentru a afla care sunt uleiurile ce rezonează cel mai bine cu tine, folosește-le pentru aromaterapie, cu ajutorul unui difuzor. Poți alege amestecuri gata realizate sau poți să îți prepari amestecul dorit din uleiuri esențiale simple.

Poți utiliza uleiurile esențiale prin difuzare sau aplicare directă pe piele, în funcție de specificațiile fiecărui ulei. Unele sunt prea puternice și pot sensibiliza pielea, de aceea se recomandă în special pentru difuzare. Unele trebuie să fie diluate înainte de a fi folosite pe piele sau ingerate.

3. De ce trebuie diluate uleiurile esențiale?

Uleiul esențial este extras din cantități enorme de plante, prin urmare el este foarte concentrat. Uleiurile esențiale pure sunt mult mai puternice decât plantele din care ele sunt extrase. Unele uleiuri esențiale blânde pot fi aplicate în siguranță direct pe piele. Aici ne gândim la Lavandă și Copaiba. În schimb, ale uleiuri sunt considerate „fierbinți” și vor trebui diulate înainte de a le pune pe piele. Un exemplu în acest sens este Cinnamon Bark și Oregano.

Întotdeauna, citește eticheta uleiului pentru a afla cum trebuie să îl diluezi.

4. De ce sunt uleiurile Young Living diferite de altele?

Standardele înalte de puritate ale Young Living sunt atinse prin faptul că nu folosesc în nicio etapă a procesului de producție substanțe sintetice, substanțe contaminante și filtre de proastă calitate. Nu se pretează la utilizarea metodelor de producție care nu respectă etica. Plantele folosite pentru crearea uleiurilor esențiale provin din fermele proprii Young Living din întreaga lume sau de la furnizori certificați, care trebuie să treacă o serie de teste pentru ca plantele sau rășinile lor să poată fi acceptate de Young Living. Testarea uleiului este de asemenea esențială. Dacă un ulei esențial nu îndeplinește toate cerințele de calitate, este respins și nu va fi utilizat în niciun produs Young Living. Procesul Young Living se numește „De la sămânță la sigiliu” (Seet to Seal®) și se bazează pe cei piloni de calitate ce implică Sursa, Știința și Standardele.

5. Uleiurile esențiale expiră?

Uleiurile Young Living nu conțin conservanți sau filtre sintetice, așa că ele au o perioadă de valabilitate, mai lungă sau mai scurtă, în funcție de componența lor. Unele uleiuri pot rezista chiar și decenii fără a-și schimba aroma sau compoziția chimică. Tea Tree și uleiurile pe bază de lămâie sunt mai predispuse la oxidare decât ale uleiuri esențiale.

Pentru a proteja formula uleiului de radiațiile solare, uleiurile Young Living sunt îmbuteliate în sticluțe de culoare închisă. Cu toate acestea, recomandăm ca ele să fie păstrate departe de lumină și surse de căldură.