Combaterea alergiilor cu uleiuri esențiale

Combaterea alergiilor cu ajutorul uleiurilor esențiale

Alergia este o reacție exagerată a sistemului imunitar la substanțe care sunt în mod obișnuit inofensive, denumite alergeni. Ea pot fi declanșată de anumite alimente, de polen, produse chimice, fire de păr, praf, mușcături de insecte, pentru a numi doar câteva.

Publicat pe 29 aprilie 2015 în Terapii cu uleiuri esențiale

Alergiile se pot manifesta la nivelul:
• Respirației – care devine șuierătoare, putând apărea chiar dificultăți de respirare
• Gurii – prin umflarea buzelor sau a limbii, or prin apariția senzației de mâncărime
• Nasului – prin strănut, congestie, sângerări
• Tubului digestiv – prin diaree, vărsături sau crampe
• Pielii – prin erupții cutanate sau dermatită

Alergiile alimentare diferă de intoleranța alimentară: în timp ce alergiile alimentare implică o reacție a sistemului imunitar, intoleranța alimentară implică reacții gastro-intestinale, fiind și cele mai frecvente.

De exemplu, arahidele pot declanșa de multe ori o alergie pe tot parcursul vieții, datorită proteinelor pe care le conține, care sunt percepute de anticorpii sistemului imunitar ca intruși. Sugarii și copiii sunt mult mai predispuși la alergii alimentare decât adulții, din cauza imaturității sistemului lor imunitar și digestiv.

Combaterea alergiilor

Pentru tratarea reacțiilor alergice, este necesară urmarea unui program care implică atât o terapie la nivelul fizic, cât și psihic – tratarea afecțiunii și descoperirea cauzelor emoționale ale acesteia.  În cele ce urmează, îți prezentăm pașii pentru dezvoltarea unui program personalizat.

1. Hidratarea

Hidratează-te! Bea o cantitate suficientă de apă curată în fiecare zi. Reacțiile alergice se manifestă mult mai acut într-un organism deshidratat, unde toxinele sunt mai concentrate. Apa reprezintă una dintre cele mai înalte și permisive vibrații energetice. Să îți petreci timp în jurul apei înseamnă să rezonezi și să intri pe aceeași frecvență cu apa. Deoarece alergia este un produs al rezistenței sau respingerii tale față de un factor, prin armonizarea cu apa vei putea să te adaptezi și să scapi de rezistența ta.

2. Curățarea intestinală

O curățare intestinală temeinică este esențială. Există dispozitive de curățare a colonului care prin irigări succesive, elimină rezidurile grosiere din acesta.

3. Curățarea ficatului

Următorul pas reprezintă curățarea ficatului, principalul organ de detoxificare, care joacă un rol extrem de important pentru sistemul imunitar. Elimină laptele, carnea roșie și produsele pe bază de grâu care activează sistemul imunitar pentru a ne proteja. Pentru că nu sunt potrivite pentru consumul uman, corpul le percepe ca pe o amenințare la echilibrul interior și atunci începe să elibereze histamina și apar inflamațiile.

4. Terapia prin uleiuri esențiale

Alege unul sau două din următoarea listă de uleiuri esențiale: ledum, semințe de țelinălămâie / Lemon Pluscardamon / Cardamom Plus, mușcată, semințe de morcovi, mușețel german, rozmarin / Rosemary Plus, portocală / Orange Plus, ori unul din amestecurile JuvaCleanse, JuvaFlex sau Release, și
• aplică 1-3 picături de ulei esențial pe zona corespunzătoare ficatului de pe talpa dreaptă
• masează 2-4 picături de ulei esențial pe tălpi chiar înainte de culcare
• aplică o compresă caldă cu 1-2 picături de ulei esențial pe zona ficatului de 2 ori pe zi
sau
• folosește uleiul esențial în tehnica de masaj Raindrop de 1 -2 ori pe săptămână.

5. Identificarea cauzelor

Pentru că funcționăm 95% pe programe subconștiente, sistemul nostru imunitar poate declanșa reacții alergice la substanțe care în mod normal sunt inofensive doar pentru că le-am asociat cu experiențe neplăcute sau credințe pe care le considerăm dizarmonice.

În astfel de situații, sistemul imunitar începe să elibereze histaminele care declanșează un răspuns inflamator în corp. Conștientizează situația sau cauza care a produs această reacție alergică în ideea de a te apăra împotriva ei.

Schimbă-ți atitudinea față de ce ești alergic și față de viață în general!

Imaginează-te puternic în față factorul alergen și transformă-ți gândurile și proiecțiile față de acest factor sau situație care te deranjează. Doar prin această schimbare de atitudine, vei putea ajunge la o atenuare a simptomelor și chiar la vindecarea completă.