Patru uleiuri esențiale împotriva răcelii

Sezonul rece, dar și schimbările bruște de temperatură contribuie la slăbirea organismului și a sistemului imunitar, făcându-ne mult mai vulnerabili la răceli și gripe. Deși cea mai bună metodă de tratament este prevenția, este bine să avem tot timpul la îndemână remedii naturale pentru combaterea afecțiunilor respiratorii.

Publicat pe 10 ianuarie 2019 în Terapii cu uleiuri esențiale

Pe lângă uleiurile esențiale utilizate pentru întărirea sistemului imunitar, înarmează-te şi cu câteva uleiuri esențiale împotriva răcelii care te vor ajuta să combaţi diferitele afecţiuni respiratorii de sezon.

Uleiul esențial de lămâie

 

Uleiul esențial de lămâie este remediul ideal pentru tratarea răcelilor datorită proprietăților sale antiseptice, antibacteriane și imunostimulatoare. Uleiul esențial de lămâie înviorează și elevează starea de spirit, fiind alcătuit în proporție de 68% din limonenele, o substanță cu efect puternic antioxidant. Utilizează uleiul esențial de lămâie:
– Prin difuzare de 2-4 ori pe zi
– Prin inhalare directă
– Prin aplicarea locală pe chakre sau puncte reflexogene
– La masaj prin diluare în ulei de cocos

 

Ulei esențial de eucalipt

Uleiul esențial de eucalipt este un ulei antiviral și descongestionat, fiind foarte eficient în tratarea congestiilor respiratorii. Uleiul esențial de eucalipt susține și protejează sistemul respirator și are puternice efecte calmante, antivirale și descongestionante. Folosește uleiul esențial de eucalipt:
– Prin difuzare de 2-4 ori pe zi
– Prin inhalare directă
– Prin inhalare la aburi (ajută la descongestionarea căilor respiratorii)
– Prin aplicarea a 2-4 picături nediluate pe tălpi, abdomen, piept sau ceafă
– Prin aplicarea pe punctele reflexogene sau chakre

 

Ulei esențial de cuișoare

Uleiul esențial de cuișoare este unul dintre ingredientele cheie din amestecul de uleiuri Thieves și este utilizat în China și India de milenii datorită capacității sale de îmbunătățire și întărire a sistemului imunitar. Deoarece uleiul esențial de cuișoare este un ulei puternic, el trebuie diluat în ulei vegetal în raport de 1:4 înainte de aplicare locală. Uleiul esențial de cuișoare poate fi utilizat:

– Prin difuzare de 2-4 ori pe zi

– Prin aplicarea unei picături pe chakre sau punctele reflexogene

 

 

Amestecul de uleiuri esențiale Thieves

Amestecul de uleiuri esențiale Thieves are puternice proprietăți antivirale, antiseptice, antibacteriene și antiinfecțioase. Conține ulei esențial de cuișoare, lămâie, scorțișoară, eucalyptus radiata și rozmarin și, conform legendei, a fost creat în secolul 15 de o bandă de hoți care l-au folosit pentru a se proteja împotriva ciumei cu care erau infectate victimele lor. Pentru combaterea răcelii, folosește amestecul de uleiuri Thieves:
– Prin difuzare de 2-4 ori pe zi
– Prin aplicarea a 1-2 picături pe picioare
– Prin aplicarea a 1-2 picături pe gât sau ceafă