Cum folosești uleiurile esențiale prin aromaterapie?

Poate că ai tot auzit de beneficiile uleiurilor esențiale în stânga și în dreapta și te-ai gândit să le încerci și tu. Zis și făcut. Ai luat uleiurile esențiale (de calitate, sper!) și acum te întrebi ce faci mai departe cu ele.

Publicat pe 18 iunie 2018 în Utilizare uleiuri esențiale

Nu te îngrijora, cu toții am fost în situația ta, ne-am întrebat prietenii și am căutat online, numai ca la final să ne simțim prea copleșiți de informație. Hai să luăm totul pas cu pas și vei vedea că aromaterapia este simplu de înțeles, iar beneficiile sunt maxime.

Aromaterapie cu inhalare directă

Prima și prima dată, ai nevoie de minim un ulei esențial. Cea mai simplă manieră de a te bucura de un ulei esențial este să pui 1-2 picături de ulei direct în palme, le freci puțin să se distribuie și apoi unești mâinile ca într-o pâlnie, și inhalezi profund cât timp simți că ai nevoie.

Difuzorul pentru aromaterapie

Cea mai bună metodă de a te bucura de aromaterapie este cu ajutorul difuzorului, care umple încăperea de aroma uleiului. Ține cont că fiecare difuzor se folosește un pic diferit, în funcție de specificațiile sale, de aceea asigură-te că ai citit instrucțiunile de folosire. Ca să vezi ce diferențe pot să existe – difuzorul Aria are nevoie de 15-25 de picături de ulei esențial adăugate în apă, în timp ce difuzorul de aromă Rainstone are nevoie de 8-10 picături. Da, chiar atât de mari pot fi diferențele între ele!

Difuzorul poți să îl folosești cu un singur ulei sau să combini uleiurile pentru un maxim de beneficii.
Hai să mergem mai departe, la un exemplu de combinație de uleiuri folosite cu ajutorul difuzorul, cu scopul de a te relaxa la final de zi și a te pregăti pentru o noapte odihnitoare.

Difuzează conform duratei recomandate în instrucțiunile difuzorului. Încearcă această rețetă și vezi cum te simți a doua zi.

Aromaterapie prin dispersarea mirosului

Dacă nu ai difuzor, poți să te bucuri de destul de multe din beneficiile uleiurilor esențiale. Adaugă picături din uleiurile favorite pe un pic de vată (pusă pe un suport, să nu păteze) și pune-o în camera unde vrei să se disperseze aroma uleiului. Vei fi surprins de cât de bine funcționează această soluție simplistă.

Aromaterapia face mai mult decât să îți ofere beneficiile ce țin de sănătate din partea uleiurilor esențiale, ea te ajută și practic, să scapi de mirosurile neplăcute. Pune pe un pic de vată câțiva stropi de ulei esențial de citrice și pune apoi vata într-o cameră ce miroase neplăcut, geanta de mers la sala de sport, coșul de gunoi sau orice alt loc cu miros ciudat.

Urmează să îți povestim și de cum poți utiliza uleiurile esențiale topic și intern. Până atunci, bucură-te de beneficiile aromaterapiei.