Cum folosești uleiurile esențiale pe piele?

Probabil că folosirea topică a uleiurilor esențiale este una dintre cele mai populare și la-ndemână metode de utilizare. Cu toate acestea, trebuie să știi unde, cât și ce pui pe pielea ta.

Publicat pe 10 iulie 2018 în Utilizare uleiuri esențiale

Vei vedea că utilizarea topică este una dintre cele mai eficiente modalități prin care să te bucuri de uleiurile esențiale, însă cu grijă!

Uleiuri esențiale aplicate în zona capului

Uleiurile esențiale pot să fie aplicate pe vârful capului, în spatele urechilor, pe tâmple și pe gât.

  • Dacă mirosul uleiului este prea puternic sau ai pielea foarte sensibilă, îl poți dilua cu un ulei vegetal. Uleiul V-6 Vegetable Oil Complex îți permite să ajustezi concentrația uleiului tău esențial.
  • Găsește-ți zona potrivită. Vei vedea că unele zone ale corpului tău acceptă mai bine uleiul esențial și că acționează mai rapid.
  • Uleiurile esențiale sunt nemaipomenite folosite prin masaj. Pune câteva picături de Lavender și Cedarwood împreună cu uleiul de masaj pentru a te bucura de un masaj pe deplin relaxant. Pentru refacerea musculară după care tânjești după un antrenament intens, încearcă efectul răcoritor al uleiului esențial Peppermint, pe care îl poți masa împreună cu un ulei de masaj pe zonele dureroase.
  • În cadrul aromaterapiei, mulți oameni ales să aplice uleiuri esențiale pe laba piciorului și pe talpă. Foarte frecvent se folosește uleiul esențial Tea Tree ca parte a tratamentelor de înfrumusețare, în special pentru eliminarea mirosurilor neplăcute ale picioarelor înainte de pedichiură. 10-15 picături de ulei esențial adăugate în apă călduță sunt mai mult decât suficiente.

Uleiuri esențiale aplicate pe pielea corpului

Anumite uleiuri esențiale îmbunătățesc aspectul pielii și îi redau sănătatea. De la reducerea acneei la un aspect strălucitor al pielii, uleiurile esențiale au fost folosite de mii de ani în ritualurile de înfrumusețare.

  • Uleiul esențial Tea Tree (arbore de ceai) ajută la diminuarea coșurilor și acneei. Folosește un bețișor de vată pentru a aplica uleiul direct pe zonele afectate.
  • Pentru o piele mult mai netedă, adaugă uleiul esențial Bergamot în rutina ta de îngrjire de seară. Ai grijă totuși că Bergamot și uleiurile esențiale de citrice pot cauza fotosensibilitate, de aceea evită expunerea la soare după ce le-ai pus pe piele. Este indicat ca ziua sa folosești o cremă hidratantă cu SPF./li>
  • Pentru un tratament corporal complet, ce îți va lăsa pielea mai netedă (și incredibil de frumos mirositoare!) adaugă câteva picături de Lavander în apa din cadă.

Urmează să îți povestim și de cum poți utiliza uleiurile esențiale intern. Până atunci, află mai multe despre modul în care poți folosi uleiurile esențiale prin aromaterapie.